2011-07-15 09:44:15• hírek • Póti Orsolya

Egyszerűbb könyvelési rendszer

A Közpénzügyi Minisztérium rendelettervezete szerint a kis cégek a 2011-es évtől kezdődően egyszerűsített könyvelési rendszert használhatnak.

Egyszerűsített könyvelési rendszert használhatnak a 35.000 eurónál, azaz 149.968 lejnél kisebb tőkéjű és forgalmú cégek idei jelentéseikhez, a 2011-es pénzügyi évtől kezdődően, a Közpénzügyi Minisztérium rendelete szerint. A könyvelésnél a 2010-es pénzügyi év végi árfolyam érvényes (1 euró 4, 2848 lej volt akkor).

Az idén tavasszal közzétett könyveléssel kapcsolatos törvénymódosításba is belefoglalták az egyszerűsített könyvelési rendszert. A Közpénzügyi Minisztérium közleménye szerint, az új rendszert az idén alapított cégek is alkalmazhatják, amennyiben megfelelnek a minisztérium által szabott kritériumoknak.

A pénzügy szerint a június 30-i egyszerűsített könyvelési jelentések mutatói hasonlóak az évi jelentésekéhez, a különbség az, hogy nem alkalmaznak egyes könyvelési szabályokat, mint amilyen a mérleg összes elemének értékelése és a kötelező leltár, az információk pedig kevésbé részletesek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: